16-12-13

PUNT I SEGUIT

19escribir

Durant els darrers tres anys hem tingut el compromís de publicar un article d’opinió setmanal al nostre web. Han estat 36 mesos de treball (descomptant les vacances d’estiu), 127 articles on hem intentat explicar algun fet d’actualitat i aportar-ne el nostre punt de vista. Durant els dos primers anys vam explicar fets d’àmbit general, però poc a poc hem anat concretant i convertint-lo en un treball més específic. Així, tot aquest 2013 hem centrat els nostres articles al voltant del Poblenou o de l’àmbit audiovisual, el nostre context més pròxim. Així ens hem pogut sentir més vinculats al barri, a la nostra realitat més propera i on més podem ajudar. Reflexionar sobre el món és molt interessant, però participar en aquells fets més pròxims és el que pot aconseguir resultats més immediats. És, en fons, seguir aquella màxima de pensa globalment, actua localment. Aquesta ha estat la nostra voluntat durant aquests últims mesos. A més a més, durant els tres anys hem mantingut les seccions d’EL CULTIU i EL FANGAR, el nostre semàfor particular: així, destacàvem persones o entitats en un sentit positiu o negatiu. Ara, però, hem decidit fer un punt i seguit a la nostra publicació.

No tanquem la secció EDITORIAL perquè ens sembla fonamental poder mantenir una comunicació i una reflexió escrita sobre l’actualitat que ens envolta. Cal saber què passa al nostre voltant, estar informats i aprendre cada dia. A més,  considerem que recolzar punts de vista o aportar la pròpia visió pot ajudar a fomentar actituds, iniciar debats i arribar, en última instància, a engegar accions reivindicatives. Cal conèixer, comprendre, i participar. El nostre moment històric ens obliga a actuar, a renunciar a la passivitat i la comoditat pròpies d’altres èpoques. Vivim un món canviant, que ens planteja reptes permanents. Per poder viure en una societat millor cal reflexionar sobre allò que estem vivint ara, aportant punts de vista sobre el que pot passar i construir, entre tots, el futur que volem i que creiem més just.

Així doncs, seguirem donant el nostre punt de vista. El que suprimim, doncs, és la periodicitat fixa que hem tingut durant aquests tres anys però seguirem reflexionant sobre el que passi al nostre voltant. Cada vegada que hi hagi algun fet que per nosaltres sigui important, donarem la nostra opinió i la farem circular per la xarxa, el nostre àmbit de difusió. Esperem, doncs, poder seguir comptant amb la vostra fidelitat i interès, tot llegint les nostres paraules i compartint els articles a través de les xarxes socials (Facebook i Twitter). Ens despedim, per tant, amb un “fins aviat”. Si el món no s’atura, nosaltres tampoc! Moltes gràcies a tots!!!

El cultiu: LA MARATÓ DE TV3. Un any més, la televisió pública catalana ha posat tots els seus recursos per a recaptar diners, que es dedicaran a la recerca científica (enguany, les malalties neurodegeneratives, com l’Alzheimer). Tot i que aquest fet no eximeix a l’Estat de les seves tasques (ja que hauria de crear partides pressupostàries amb aquesta finalitat), no està de més que la televisió pública hi col·labori. Això sí que és un servei públic, al servei de TOTA la població.

logo_maratoTV3

El cultiu: EL PACTE PER LA CONSULTA. Dijous s’anunciaven les dues preguntes que es volen plantejar a la societat catalana el 9 Novembre del 2014. És cert que la fórmula és enrevessada i que s’ha d’explicar bé què comporta cada opció de l’enquesta, però té molt de mèrit que partits tan diferents com CiU i la CUP arribin a un pacte. Tothom ha cedit en la negociació. Aquesta és una bona forma de fer i esperem que serveixi per a la resta de grans temes, que afecten també de forma decisiva en la nostra societat. Això no ha de ser l’excepció, sinó la norma.

pregunta

Salut i creació!

PRODUCCIONS LA LLACUNA

Quant a Produccions La Llacuna

Creació de continguts audiovisuals al Poblenou des del 2006
Aquesta entrada ha esta publicada en 00-Poblenou, 34-Desembre 2013. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s