16-9-13

MÉS FESTA MAJOR! 

DSC_0016

Malgrat que la pluja ha volgut fer la guitza en alguns moments, la majoria dels actes principals de la Festa Major del Poblenou 2013 s’han pogut realitzar amb normalitat. Malgrat la difícil situació econòmica, han estat deu dies plens d’activitats i de gent al carrer. Potser s’ha hagut de fer el mateix amb menys recursos, però la il·lusió i les ganes dels veïns i les veïnes que organitzen o participen en els actes, segueix intacta. El Poblenou ha demostrat, una vegada més, que és un barri amb una personalitat molt forta i que la gent té ganes de mantenir vives les tradicions i les relacions socials.

Ara sí, l’estiu acaba. Qui té feina recupera els seus horaris, els més petits tornen ja a l’escola i els carrers veuran com es desmonten els escenaris i decorats. La rutina es vol apoderar, una vegada més, del nostre dia a dia. És responsabilitat de cadascú de nostres, doncs, impedir que la monotonia ens faci sentir malament, que ens generi aquesta “depressió post-vacances”.

No es pot viure sempre de festa major, però hem d’aconseguir que aquesta setmana de disbauixa sigui encara més festiva i que la nostra rutina trobi les vàlvules d’escapament necessàries per passar-ho bé. No utilitzarem el tòpic “que cada dia sigui una festa”, però sí que hem de mirar el futur amb optimisme i disfrutar al màxim dels moments del present. Tancar-se a casa per plorar les penes és el pitjor que es pot fer.

L’esperit de Festa Major, doncs, ens ha d’acompanyar durant l’any, per riure, per tenir ganes de fer activitats, per participar i per prendre consciència com a ciutadà i com a col·lectiu. Per altra banda, però, hem d’aconseguir que la Festa Major tingui un punt encara més festiu, amb uns horaris i una regulació més relaxada, perquè només és una setmana a l’any i, en moments de crisi, és més important que mai garantir el dret a l’oci, a oblidar el nagativisme general, a relacionar-se i, sobretot, a fer-ho al marge de les grans empreses privades. La presència policial (que no ha arribat en cap moment a actuar), potser ha estat excessiva. Sí, imaginem que es volia imposar utilitzant tan sols  el nombre com a intimidació, evitant les càrregues, però el volum ha estat desproporcionat i els horaris (encara que s’ha deixat una mica de màniga ample), haurien de ser més amplis.

La Festa Major, doncs, acaba, però hem d’aconseguir que la propera sigui encara més festiva i que el seu esperit se’ns contagiï en el nostre dia a dia. Moltes vegades els dirigents es busquen solucions faraòniques per garantir el nostre dret a l’oci, ignorant que potser el que ens omple més està ben aprop i és molt més barat. Ja és ben cert, que en el pot petit hi ha la bona confitura.

El cultiu: ÀFRICA RAGEL. El seu pregó de Festa Major va ser un text fet des del sentiment d’algú que viu i sent el barri, fugint dels tòpics generalistes i dient les coses tal com són, amb un llenguatge planer i directe. Els personatges mediàtics arrosseguen molt de públic, però els veïns i les veïnes transmeten com ningú el seu amor pel lloc on viuen.

africa

El fangar: JUAN CARLOS RODRÍGUEZ IBARRA. L’ex-president d’Extremadura ha comparat l’independentisme amb el nazisme i el feixesme. Es pot estar a favor o en contra del procés secessionista, però cal denunciar i condemnar les calúmnies com aquesta, especialment si vénen de part d’un ex-alt càrrec públic. JA N’HI HA PROU DE BANALITZAR EL PASSAT, MENTIR I CRIMINALITZAR!

ibarra

Salut i creació!

PRODUCCIONS LA LLACUNA

Quant a Produccions La Llacuna

Creació de continguts audiovisuals al Poblenou des del 2006
Aquesta entrada ha esta publicada en 00-Poblenou, 31-Setembre 2013. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s