9-9-13

EL CASAL DE JOVES

Can_Ricart_frontal

En una setmana marcada per les manifestacions, al Poblenou també en tindrem una d’important. Demà dimarts, a les 18:00, n’hi ha una convocada a la Rodona del Casino per reinvincar un equipament fonamental, inexistent a hores d’ara al barri i reclamat des de fa molt de temps: el CASAL DE JOVES. L’agrupament escolta Rakxa, els 9 Gats del Taulat, l’esplai Movi, la Toma i Arran-Poblenou han impulsat aquest acte. Però per què és important aquest casal?

Diuen que els joves són el futur de la societat, que d’ells dependrà la gestió del país i les seves empreses en els propers anys. Aquesta realitat és ben certa, però els joves no som només el futur, sinó que també som el present. Un Casal de Joves garanteix la possibilitat de poder-se reunir, parlar i crear activitats dels àmbits més diversos. Com més aprop tenim aquestes opcions d’oci, més fàcil és que la gent s’hi engresqui, participi i acumuli nous coneixements. La distància o la manca de recursos desanimen molta gent a sumar-se a aquestes opcions de lleure. El Casal de Joves, doncs, a d’estar al Poblenou, aprop de nosaltres, perquè hi puguem participar, fer-ne difusió i enreiquir-nos mútuament compartint els nostres propis coneixements. L’opció d’ubicar aquest equipament a Can Ricart seria una magnífica notícia: es solucionaria aquest dèficit històric al Poblenou i, a més, es donaria un ús pel barri a un espai que durant tant de temps ha format part del nostre paisatge i que, a més, s’ha convertit en un autèntic símbol pel veïnat.

No tenir un Casal de Joves limita les possibilitats d’oci, formació i enriquiment personal. Els joves no desenvoluparan els sentiments de solidaritat, participació, esforç, altruisme, dinamització… Haurem de refugiar-nos a casa, perdent el temps navegant (a la deriva) per Internet o jugant a videojocs buits de valors. Limitarem les opcions d’oci a les activitats que només obliguen a gastar diners: veurem com la nostra tradició associativa, cooperativista i de participació amb la nostra realitat més immediata, desapareixerà en favor de les opcions capitalistes: els grans centres comercials anglosaxons, freds, multinacionals i massius, seran la nostra única alternativa de lleure.

Aquesta descripció del nostre futur és, certament, molt simplista. Però compte! En uns moments on la formació personal està en perill perquè la realitat econòmica obliga a limitar les nostres despeses, oferir a la societat un equipament com el del Casal de Joves és més important de mai. Nosaltres mateixos podem suplir les mancances que els altres ens han generat, però l’Ajuntament ha de realitzar el primer impuls d’acceptar i tirar endavant la proposta; després, els propis ciutadans ja el gestionarem i l’omplirem de continguts. Aquest Casal pot ser una eina fantàstica per aprendre coneixements i valors a un preu assequible. La seva construcció ha de ser una prioritat de l’Administració per pal·liar així els mals que la seva gestió està provocant a la societat.

L’absència de l’equipament i la despreocupació per part dels organismes públics davant d’aquesta realitat fomenta una societat conformista, passiva i submissa. No ho podem permetre. Uns joves alienats avui condemnen la nostra societat futura. En l’educació i l’oci dels joves ens hi juguem molt més del que ens pensem.

TOT EL NOSTRE SUPORT AL CASAL DE JOVES DE CAN RICART!!!

El cultiu: ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA. Després de l’èxit de la manifestació de l’11-S de l’any passat, l’impuls i el treball que han realitzat per poder tirar endavant la Via Catalana és d’elogi. Una feina brutal per reclamar, en primer terme, una qüestió ben elemental: que la ciutadania pugui ser sobirana.

assemblea

El fangar: ANA BOTELLA. L’alcaldessa de Madrid representa millor que ningú el fracàs de la candidatura pels JJOO del 2020. La imatge de la dirigent, amb un anglès d’un nivell ridícul, ofereix molt poca credibilitat de la classe política espanyola. Si es volia així recuperar la confiança en l’Estat, el que s’ha aconseguit és enfonsar-la una mica més. Una errada darrera l’altra.

botella

Salut i creació!

PRODUCCIONS LA LLACUNA

Quant a Produccions La Llacuna

Creació de continguts audiovisuals al Poblenou des del 2006
Aquesta entrada ha esta publicada en 00-Poblenou, 31-Setembre 2013. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s