23-4-12

SANT JORDI 2012

Diu la llegenda que avui en dia, no gaire lluny d’aquí, hi ha un poble que viu atemorit per la presència d’un terrible drac. Viu amagat entre unes muntanyes inexpugnables pels homes i des de la seva cova, castiga dia rere dia als habitants d’aquestes contrades. La gent, humil i honrada, només preten viure tranquil·lament entre els seus, amb fraternitat i amor. Però la indomable bèstia amenaça amb la seva simple presència les seves vides: la por que ha aconseguit infundar al poble ha paralitzat els seus habitants, que no troben sortida a la seva dramàtica solució. Cada dia, de bon matí, s’aixequen per anar a treballar; sense el seu esforç, diuen, no poden menjar ni viure dignament. El drac els dóna cada mes uns diners a canvi de la seva activitat, però si els homes i les dones no volen veure com la bèstia surt de la cova i els destrueix tot el que tenen, li han de pagar uns tributs sense protestar. Així, diu el drac, el poble pot viure en pau. Però la família del drac ha crescut i ara es veu obligat, segons diu, a augmentar els tributs que exigeix als habitants de la contrada. Demana més i dóna menys diners; no és culpa seva (sempre diu que ell no vol pas exigir més), sinó que la responsabilitat d’aquesta terrible situació és del context que li ha tocat viure. Mentrestant, els segueix amenaçant amb un atac cruel i sense pietat si no es satisfan les seves demandes

Els habitants del poble no poden seguir amb aquesta realitat. La por els immobilitza, però la gana que l’explotació del drac els fa passar els ha portat a una situació límit. Diuen que anys enrere, un cavaller, Sant Jordi, va aconseguir matar-ne un i alliberar a un poble de les seves urpes. Ara, però, els dracs en són molts més i s’han tornat més forts. Ja no n’hi ha prou amb un cavaller. Cal sumar esforços, cal que cadascú sigui Sant Jordi i que actuï des de la seva quotidianitat per aconseguir matar el drac. La violència ja no serveix davant d’un drac que s’amaga a les muntanyes. Ara cal més intel·ligència, petites accions que demostrin que el poble està fart del drac i del seu xantatge. Si tothom pren consciència d’aquesta situació i descobreix quines petites accions poden fer capgirar la truita, serà el drac qui passarà fam i haurà de canviar les regles del joc per seguir vivint.

Diu la llegenda que quan Sant Jordi finalment va matar el drac i va alliberar el poble del seu esclavatge, de la sang de la bèstia en va sortir una rosa. Ara comenten alguns que, només que el drac es senti amenaçat i canviï la seva actitud de cruel dictador, els carrers també s’ompliran de roses.

BONA DIADA DE SANT JORDI!!!

El cultiu: CONSULTA SOBRE LA RAMBLA, una nova iniciativa popular que preten conèixer les opinions reals dels veïns i les veïnes al voltant d’un entorn tan complex com La Rambla de Barcelona (reclam turístic, però també un nucli habitat). Els ciutadans demostren gran maduresa i substitueixen a l’Ajuntament una vegada més; la manca de lideratge i d’interès de l’Administració cap als barcelonins que viuen a la capital es posa novament de manifest.

El fangar: FRNAÇA, pel perillós augment del vot a l’extrema dreta del Front Nacional (proper al 20%, el seu millor resultat). La crisi econòmica ens demostra que accentua el vot a partits xenòfobs; cal articular un discurs sòlid i madur per entendre que la multiculturalitat no és el problema, sinó una classe dirigient que no pensa en la societat de base, sinó en l’interès econòmic dels poderosos i a fer sobreviure un statuo quo que ja fa temps que ha caducat.

Salut i creació!

PRODUCCIONS LA LLACUNA

Quant a Produccions La Llacuna

Creació de continguts audiovisuals al Poblenou des del 2006
Aquesta entrada ha esta publicada en 00-Catalunya, 16-Abril 2012. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s