5-3-12

LA VIOLÈNCIA GENERA VIOLÈNCIA

La forma més civilitzada de resoldre els conflictes és a través del diàleg. Aquesta idea és vàlida a tots els nivells, des de l’educació dels més petits fins al Govern d’un país. Parlant, explicant els problemes i intentant empatitzar amb l’altre és com es poden realitzar els millors acords. És cert que la situació economicosocial és molt delicada, però aquest fet no justifica que es deixi de banda el diàleg del que parlàvem. Darrerament el Govern de Rajoy s’ha dedicat a imposar, no a negociar; és cert que la llei i la majoria absoluta els permeten realitzar les modificacions que vulguin al sistema econòmic, als serveis públics i a les normalitives laborals, però sense diàleg la crispació social augmenta. I encara creix més si, a la violència de les reformes, s’hi suma la violència física, la de la repressió policial. Les càrregues als estudiants valenciants són molt greus, injustificables i mereixedores de destitucions. En periodes de crisi cal més mà dreta que mai, cal explicar bé les coses i establir la negociació com a premisa principal. D’aquesta depressió que estem vivint només en sortirem si permetem que tots poguem donar el nostre punt de vista, que siguem escoltats i respectats. Les imposicions i la repressió només faran que els actes vandàlics d’una minoria siguin, a la llarga, ben vistos per una majoria que ja no tindrà res a perdre. Ho hem vist en les revoltes del nord d’Àfrica i ho estem veient amb els disturbis grecs. Si a casa nostra no vivim una situació similar és perquè la gent encara té quelcom a perdre actuant d’aquesta manera. Però si el Govern predica amb l’exemple, actua amb una violència física i unes restriccions desmesurades, el poble ja no tindrà res a pedre i la desesperació portarà a la majoria a actuar com la minoria que ara critiquem. Ara més que mai cal humilitat i diàleg.

El fangar: La justícia, per l’arxivament del cas del desallotjament de plaça Catalunya i per la no imputació de la Infanta Cristina en el “cas Urdangarín”. En el primer cas, si l’actuació policial va ser “proporcionada” és que tolerem una violència estatal pròpia dels règims antidemocràtics; en el segon, pot ser que la Infanta sigui innocent, però el mínim que cal fer davant de la importància del cas és que declari davant de la Justícia.

El cultiu: La Mostra de Fotografia i Audiovisuals de Muntanya del Clot, per una iniciativa que any rere any (i en van quinze!) es consolida, a més de guanyar prestigi i ressó. El compromís, la seriositat i la persistència d’aquest certamen (d’origen veïnal i popular) ens demostra que si les coses es fan amb bona voluntat es poden obtenir resultats excel·lents.

Salut i creació!

PRODUCCIONS LA LLACUNA

Quant a Produccions La Llacuna

Creació de continguts audiovisuals al Poblenou des del 2006
Aquesta entrada ha esta publicada en 00-Estat espanyol, 15-Març 2012. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s