12-9-11

QUE SEMPRE SIGUI FESTA MAJOR

La Festa Major del Poblenou ha començat aquest cap de setmana amb gran èxit d’activitats i de públic. De nou, el bon temps anima a la gent a sortir i gaudir dels nostres carrers i places. Ara que la societat es tanca més que mai a casa i s’aliena amb els mitjans de comunicació i les xarxes socials, recuperar els valors i les activitats a l’aire lliure és una gran notícia.

L’ambient que es respira al Poblenou durant aquests dies ens recorda al barri de temps passats. Abans Barcelona ens girava l’esquena i eren els propis veïns els que feien del seu entorn un espai més acollidor i amable. Els fums i els sorolls de les fàbriques no impedien que els poblenovins trobessin llocs per fer festa, divertir-se i aprendre més amb els actes culturals. Aquesta voluntat de fer del Poblenou un barri més còmode per viure-hi, malgrat les molèsties que generava la indústria fabril tradicional, no només es produïa durant una setmana a l’any, sinó que era una voluntat diària. Això és, precisament, el que configurava aquesta identitat tan forta i tan pròpia.

Ara, la ciutat no ens gira l’esquena. El que abans estava oblidat i marginat s’ha convertit en un dels eixos principals de Barcelona. Els canvis urbanístics estan provocant canvis socials. Per una banda, la majoria de la gent que treballa al Poblenou no hi viu i, per l’altra, els nouvinguts moltes vegades no coneixen la història i la tradició del barri; en conseqüència, doncs, no s’impliquen de la mateixa manera en la vida social. Cada vegada hi ha més nous residents i noves empreses que transformen l’entorn. Els interessos canvien, l’Ajuntament és més restrictiu i els veïns i negocis de tota la vida són minoria. Aquests fets afavoreixen que les formes de vida tradicionals del barri, que li donaven tanta vida, estiguin amenaçades.

Però durant la Festa Major el nou Poblenou ens torna recordar al vell. Moltes vegades es diu que “cada dia sigui Festa Major” per dir que ho passis sempre bé. Nosaltres, en aquest cas, desitgem que sempre sigui Festa Major al nostre barri perquè la participació social sigui permanent, per a les coses bones i per a les dolentes. Que no siguem “el Poblenou” només durant una setmana i siguem durant la resta de l’any “el 22@”. Que l’ambient social al carrer sigui sempre aquest i que des de l’Ajuntament i el Districte ens deixin que ho sigui. Només així podrem preservar la nostra identitat fermament.

Salut, creació i bona Festa Major!

PRODUCCIONS LA LLACUNA

Quant a Produccions La Llacuna

Creació de continguts audiovisuals al Poblenou des del 2006
Aquesta entrada ha esta publicada en 00-Poblenou, 09- Setembre 2011. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s