15-6-11

LA DEMOCRÀCIA CONTRA LES CORDES

Davant dels fets que s’han produït avui al matí al Parc de la Ciutadella, volem reivindicar els següents punts:

– Que es respecti la llibertat de tothom, tant dels que es volen manifestar com dels que no ho volen fer.

– Les concentracions són un èxit si la convocatòria és gran i s’aconsegueix ressó mediàtic. Aquest aspecte no hi ha dubte s’ha aconseguit fins i tot abans que comencessin els disturbis.

– Cal mantenir sempre una actitud dialogant i pacífica per part de tothom: polítics, policia i manifestants. Diàleg per poder dir el que un pensa i diàleg per poder escoltar el que pensa l’altre.

– No apliquem la censura als mitjans de comunicació. Que informin cadascú des del seu punt de vista i oferim mitjans alternatius si no estem d’acord amb ells. Però un periodista mai pot ser agredit ni intimidat per part dels manifestants ni de la policia.

– La resistència pacífica significa acceptar ser desallotjat sense oferir CAP tipus de resistència. La resistència activa només provoca més tensió i degenera inevitablement cap a una violència que utilitzaran els més radicals i la policia per generar imatges i situacions que no afavoreixen a una majoria que vol un canvi pacífic.

– Si la policia ha de permetre als diputats que entrin al Parlament, que ho facin amb transparència i sense prepotència ni violència desmesurada. L’ús d’agents infiltrats entre els manifestants no afavoreix a una actitud de protecció i de vigilància, que són les seves tasques principals. Si no hi ha agents de paisà s’evitaran els rumors que és la mateixa policia la que incita a la violència als manifestants.

– La gent que dóna suport a la manifestació pacífica de la Ciutadella és molt més nombrosa que la que s’hi ha desplaçat. Si es pot detectar cert malestar fora de la representació parlamentària, perquè no es busca una consulta real?

– Una recollida de firmes ha de poder frenar QUALSEVOL iniciativa parlamentària. La democràcia no és un xec en blanc per quatre anys. Molts votants de CiU potser avui no estan d’acord amb les decisions del seu partit. La tecnologia digital i Internet són eines que es poden desenvolupar per permetre una democràcia més participativa i real. Així no caldrà sortir al carrer i evitarem situacions com la d’avui, tot garantint a més una millor salut democràtica

Molta gent encara està descontenta i la classe política segueix girant l’esquena a les seves reivindicacions. Això, però, no justifica les agressions ni les intimidacions. Si volen seguir pel seu camí, que segueixin; tot caurà pel seu propi pes.

Salut i creació!

PRODUCCIONS LA LLACUNA

Quant a Produccions La Llacuna

Creació de continguts audiovisuals al Poblenou des del 2006
Aquesta entrada ha esta publicada en 00-Barcelona, 06- Juny 2011. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s