27-5-11

EL DESALLOTJAMENT DE PLAÇA CATALUNYA

Amb aquestes línies volem mostrar la nostra solidaritat amb els acampats i els manifestants de la PlaçaCatalunya.Sense previ avís i sense cap tipus de diàleg els Mossos d’Esquadra ila GuardiaUrbanahan desmantellat aquest matí el campament que s’havia organitzat a la plaça des de fa 12 dies. No és un desallotjament, segons les fonts gubernamentals, sinó una “operació de neteja” i s’hi permet tornar a reunir-se a partir de la una del migdia, moment en que les forces policials han abandonat aquest espai públic.

Una “neteja” consisteix a treure totes les pancartes? Els ordinadors i diversos mitjans de comunicació també formen part de la brutícia? Una “neteja” s’ha de realitzar sense cap tipus de negociació amb la gent que embruta? Una “neteja” s’ha d’aplicar a cops de porra i amb pilotes de goma? Cal amagar les identitats dels agents i dificultar les tasques informatives si el que fan és pel bé de tots? Perquè no portava ningú el seu número de placa? Perquè s’impedeix als periodistes treballar amb llibertat? Què es vol amagar? No volem fer una crítica demagògica ni gratuïta. Volem reflexionar sobre el que ha passat aquest matí al centre de Barcelona amb esperit crític, quelcom que s’ha fet durant les dues setmanes a les assemblees i que sembla que fa por a les classes dirigents.

Diuen que la proximitat dels acampats amb la font de Canaletes, on els aficionats del Barça potser celebraran demà una victòria del seu equip ala Champions, feia la situació perillosa. A la Plaça Catalunya hi havia estris de cuina, bombones de gas, gasolina, etc… Les pancartes i els ordinadors també eren perillosos? Si es vol vetllar per la seguretat dels concentrats i l’ordre públic, no hauria estat més correcte protegir els campaments amb aquest mateix cordó policial, per evitar que una minoria (i remarquem la paraula MINORIA), utilitzés aquests estris per fer més aldarulls? El Barça ha estat una excusa, molt barata, per enretirar-ho tot. És la nova forma de fer desallotjaments, un nou eufemisme: si ja no tenen res al lloc de reunió, marxaran per ells mateixos i s’evitarà així al Govern les penoses imatges de fer fora amb violència a aquells que es manifesten pacíficament. Aquesta tàctica, però, no ha tingut èxit i les “forces de l’ordre” han hagut de carregar de totes maneres amb porres i pilotes de goma.

Hem de sacrificar-ho tot per una minoria a la que tenim por? Des de quan en democràcia la minoria s’imposa a la majoria? De nou, hem observat com el poder intenta amb bones paraules mantenir el control de la situació (la situació que al propi poder li convé, no la que el poble desitja), però aplica les mesures de sempre per imposar la seva voluntat.

La càrrega policial d’avui ala Plaça Catalunya és un motiu més per a la indignació general. Els valors que més es reclamen des de l’acampada són diàleg i transparència, precisament el que no hi ha hagut aquest matí. El poder polític no ha entès el missatge, segueix girant l’esquena sense analitzar en profunditat els continguts que s’hi debaten. Ells segueixen a dalt i nosaltres abaix, pensen. L’actuació desproporcionada i antidemocràtica d’avui els resta credibilitat i suma addesions a aquest moviment de reflexió i canvi. Els propis polítics estan cavant la seva pròpia tomba. Només cal seguir per aquest camí, sense violència i amb obstinació. Nosaltres som més i tenim la nostra veu, els nostres ulls i la nostra ment. El temps posarà a cadascú al seu lloc.

SOLIDARITAT AMB ELS MANIFESTANTS AGREDITS AQUEST MATÍ!!

AQUESTA TARDA, A LES 19:00 A PLAÇA CATALUNYA, FEM SENTIRLA NOSTRAVEU.

DEMOCRÀCIA REAL JA!!!!

Salut i creació

PRODUCCIONSLA LLACUNA

Quant a Produccions La Llacuna

Creació de continguts audiovisuals al Poblenou des del 2006
Aquesta entrada ha esta publicada en 00-Barcelona, 05- Maig 2011. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a 27-5-11

  1. laura ha dit:

    gràcies per la vostra solidarització amb el moviment. que vegin que no són uns quants “aniti-sistema” com els encanta anomenar, ni una “minoria”, els que estem protestant, des de casa o fora del país, per tal de reivindicar el que ens mereixem i ni així, pacíficament, ens volen donar ni reconèixer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s